Velgen reinigen / glascoating / Quartz-coating

Velgen reinigen en beschermen

 

Bij onze poetspakketten en polijstpakketten worden uw velgen standaard netjes gereinigd aan de zichtzijde, aan de buitenkant dus. Met PH neutrale velgenreinigers en krasvrije borstels worden ijzerdeeltjes en remstof zoveel mogelijk verwijderd.

De velgenreinigers die wij gebruiken reageren op het vuil en de ijzerdeeltjes die zich hebben gehecht aan de velgen. Na enige tijd inwerken zal het product reageren en een rood/paarse kleur krijgen waardoor je een zeer goed zicht krijgt op de vervuiling. Het vuil laat zich dan veilig verwijderen, zonder het lakwerk van de velgen te beschadigen.

 

Ook de (soms erg dure) velgen van uw wagen worden door ons met de nodige omzichtigheid en zorg behandeld.

Enkele afbeeldingen waarop je duidelijk de verkleuring en reactie ziet van het product met het vuil en de ijzerdeeltjes.

 

 

 

Vergeet ook de binnenkant van je velgen niet en laat deze door ons reinigen en beschermen. Kijk onderaan de pagina voor de verschillende mogelijkheden.

 

Velgen kleien

Hardnekkig vuil en teerdeeltjes kunnen echter niet altijd volledig verwijderd worden met een standaard velgenreiniging zoals inbegrepen in onze pakketten. Dikwijls is het nodig om de velgen dan te behandelen met een reinigende kleibehandeling. Met een speciaal soort klei en bijbehorend product zullen de velgen krasvrij en veilig ontdaan worden van teerdeeltjes en andere hardnekkige vuilafzettingen. Dit is een zeer arbeidsintensief werkje wat zijn nut wel degelijk bewijst, zowel voor de binnen- als de buitenkant van de velgen. Net zoals wij de lak van de wagen in sommige pakketten behandelen met een reinigende kleibehandeling is dit evengoed mogelijk met de velgen van uw wagen. Je zal verbaasd zijn over het resultaat.

 

 

 

Velgen glascoaten

 

Autovelgen krijgen veel te verduren. Omdat remstof agressief is en zich gemakkelijk hecht, is het wassen van velgen een vervelende en moeilijke klus en ze worden nooit echt schoon. U kunt er ook voor kiezen om uw velgen te laten glascoaten met een quartzcoating van Gyeon. De meest prominente eigenschappen van deze glascoating zijn de vlekkenresistentie en het schoonmaakgemak. Dankzij deze bescherming hecht vuil zich minder snel aan de velgen en remklauwen en worden ze met een simpele wasbeurt weer schoon.

Wil je je velgen en/of remklauwen voor lange tijd wil beschermen tegen bijvoorbeeld vuil, ijzerdeeltjes, teer en chemische producten dan kan je erover nadenken om je deze te voorzien van een quartzcoating (glascoating).

Het product dat wij hiervoor gebruiken is een van de beste op de markt, namelijk Gyeon Q2 Rim met een extreme duurzaamheid en ongekende zelfreinigende werking. Dit product is volledig bestand tegen chemicalien met een pH tussen 2 en 11.

Na het aanbrengen van een glascoating zal vuil en teer zich nog zeer moeilijk kunnen hechten, het schoonmaken zal hierdoor zeer snel en gemakkelijk kunnen gebeuren. Ook het lakwerk van de velgen zal een degelijke bescherming hebben tegen invloeden allerlei. Om een glascoating / quartzcoating te kunnen aanbrengen moeten de onderdelen eerst grondig gereinigd worden en een reinigende kleibehandeling krijgen. Vervolgens dienen de onderdelen gepolijst te worden om daarna te kunnen voorzien van enkele lagen glascoating.

 

Behandelingsplan aanbrengen glascoating

 • Velgen demonteren
 • Velgen inspuiten met pH-neutrale velgenreiniger
 • Vuil verwijderen met een zachte detailing borstel
 • Banden reinigen met reiniger en borstel
 • Velgen (zowel binnen- als buitenzijde) grondig reinigen met reiniger en borstel
 • Velgen polijsten
 • Aanbrengen van een hittebestendige glascoating op de velgen
 • Remklauwen reinigen
 • Remklauwen droog blazen, ontvetten en polijsten
 • Aanbrengen van een hittebestendige glascoating op de remklauwen
 • Banden voorzien van satijn zwarte dressing

 

Voordelen:
 • extreme duurzaamheid
 • ongekende zelfreinigende werking
 • volledig bestand tegen chemicalien met een pH tussen 2 en 11.
 • extreem gemakkelijk schoonmaken gegarandeerd